EK:n Häkämiehelle mikään ei ole pyhää

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 3.6.2015
Julkaistavissa heti

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski on tyrmistynyt Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen ulostulosta, jossa tämä vaatii sunnuntaityön korotusosan poistoa. Häkämies esitti Kuopiossa, että sunnuntaipalkka on jäänne entisiltä ajoilta, jolloin sunnuntai oli kirkko- ja pyhäpäivä.

– Häkämies käy avauksillaan täyttä häkää työntekijöiden kimppuun, valmiina murtamaan niitä työn tekemistä sääteleviä rakenteita, jotka yhdessä muodostavat työtekijöiden palkan. Tällä kertaa tulilinjalla on työaikalain 33§:n määräys sunnuntaityöstä maksettavasta korvauksesta, Myllykoski paheksuu.

Pyhätyön tuplapalkka muodostaa noin 15 % teollisuuden vuorotyöntekijän vuosiansioista. Erityisesti hoiva- ja kaupan alalla kyse on palkansaajille suuresta asiasta, josta tinkiminen on mahdotonta hyväksyä.
– EK:n kovasanaisuus ajaa työmarkkinoiden ja yhteiskunnan ilmapiirin äärimmäisen kireäksi, Myllykoski sanoo.

Myllykosken mukaan Häkämies ajaa saatanallisia säkeitään läpi hinnasta piittaamatta, uhraten surutta niin yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden kuin palkansaajien ostovoiman, mikään ei tunnu olevan pyhää.

– Kuka ostaa niiden sunnuntaina auki olevien kauppojen tuotteet, jos eri keinoin leikataan palkkoja ja saadaan työntekijät taloudellisesti ahtaalle, Myllykoski kysyy.

Myllykoski patistelee Häkämiestä ideologisten hyökkäysten sijaan hakemaan ratkaisuja Suomen heikon taloudellisen tilanteen todellisiin syihin
– Talouden ongelmat liittyvät talouden rakennemuutokseen ja suhdanteisiin, eivät työntekijöiden palkkoihin. Työntekijöiden palkat päinvastoin ovat talouden polttoainetta ja öljyä sen rattaissa.

Lisätietoa:

Kansanedustaja Jari Myllykoski
Puh. (09) 432 3119
jari.myllykoski[at]eduskunta.fi