Maksuhäiriöaloitteen takana yli 870 000 ääntä – hallitukselta odotetaan toimia

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski odottaa hallitukselta toimia kesäkuussa jätetyn maksuhäiriömerkintöjä koskevan lakialoitteen tiimoilta. Kansanedustajien yhteisaloitteen allekirjoitti 138 kansanedustajaa, joiden yhteenlaskettu äänimäärä edellisissä eduskuntavaaleissa oli 872 295.

– Pidän arvokkaana sitä, että aloitteen taakse saatiin kansanedustajien selvä enemmistö kaikista eduskuntaryhmistä. Heillä on lähemmäs miljoonan kansalaisen suora tuki takanaan, Myllykoski sanoo.

Lakialoitteen myötä maksuhäiriömerkintöjä ei enää automaattisesti säilytettäisi kahdesta neljään vuoteen vaan merkintä poistuisi kun velan maksaa. Lisäksi ulosottomiehelle säädettäisiin velvollisuus tehdä peruuttamisilmoitus ilman velallisen erillistä pyyntöä.

Myllykosken mukaan aloitteen eteenpäin vieminen lainsäädännöksi auttaisi konkreettisesti tuhansia velkansa maksaneita ihmisiä ja antaisi heille uuden alun.

– Pallo tässä asiassa on nyt Suomen hallituksella ja oikeusministeri Häkkäsellä, Myllykoski vetoaa.