Aloite Pori–Parkano–Haapamäki-radan avaamisesta

Jätin eilen eduskunnassa toimenpidealoitteen, jossa ehdotan selvitystä Pori–Parkano–Haapamäki-radan avaamisen kustannusvaikutuksista. Säännöllinen liikenne radalla päättyi 1980-luvulla, mutta rataosuutta Niinisalosta Parkanoon käytetään yhä Puolustusvoimien kuljetuksiin.

Radan kunnostus ja käyttöönotto maksaisi maakuntaliittojen ja radanvarsikuntien muodostaman Pori–Parkano–Haapamäki-rataryhmän teettämän selvityksen mukaan noin 300 miljoonaa euroa. Raideliikenteen kasvu edellyttää joka tapauksessa investointeja, ja Tampereen osalta on suunniteltu alustavasti uutta ohitusraidetta tavaraliikenteelle ja ratapihan siirtoa. Pirkanmaan liiton esiselvityksen mukaan ohitusraiteen kustannus olisi 600 miljoonaa euroa ja ratapihan siirron 900 miljoonaa euroa. Pori–Parkano–Haapamäki-radan käyttöönoton arvioitu hinta on huomattavasti Tampereen ohitusraidetta ja ratapihan siirtoa edullisempi.

Porin alueen teollisuuden näkökulmasta raideyhteys Haapamäelle olisi hyödyllinen taloudellisista, ympäristöllisistä ja turvallisuussyistä. Uudesta tavaraliikenteen poikittaisyhteydestä hyötyisivät Satakunnan teollisuuden ja satamien lisäksi Keski-Suomen ja pohjoisen Pirkanmaan teollisuus.

Suurin hyöty radan avaamisesta saadaan, jos samalla ylläpidetään ja tarvittaessa perusparannetaan muitakin keskisen Suomen nykyään vähäliikenteisiä sähköistämättömiä ratoja, eli Seinäjoki– Haapamäki–Jyväskylä, Orivesi–Haapamäki ja Jyväskylä–Ylivieska. Yhdessä nämä radat muodostavat verkoston, jota pitkin voitaisiin ohjata tavarajunia pois pääradalta ja Tampereen ratapihalta. Tavarajunien ohjaaminen omille reiteille antaisi kapasiteettia pääradoilla matkustajaliikenteelle.