Etusivu

Suomen maatalous on ollut kriisissä useamman vuoden ajan. Venäjä-pakotteista alkanut ahdinko on jatkunut poikkeuksellisilla säillä. Viime syksyn sateisuus ja tämän kesän kuivuus johtavat siihen, että tämän vuoden viljasadosta näyttää olevan tulossa koko vuosituhannen heikoin, samoin kuivuus on kohdellut eläintiloja ankarasti nurmien niukalla kasvulla.

Kannattavuuskriisi koettelee erityisen voimakkaasti niitä tiloja, joilla on hiljattain tehty sukupolvenvaihdos tai isoja investointeja. Peräkkäisien katovuosien jälkeen myös normaalit investoinnit voivat horjuttaa tilan taloutta liikaa. Monet tilat harkitsevat tai ovat jo päätyneet tuotannon alasajoon, kun rehu ei riitä karjalle tai ensi vuoden siemenviljat on myytävä laskujen maksamiseksi. ...lue lisää

Vasemmistoliiton kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Jari Myllykoski kysyy hallitukselta junaliikenteen maksuista. Ratamaksut muuttuvat ensi vuonna niin, että henkilö- ja tavaraliikenteen maksut määräytyvät käyttövoiman perusteella suorien kustannusten mukaisesti. Dieselvetoinen liikenne saa käyttää raiteita edullisemmin kuin sähköllä kulkevat junat. Myllykoski osoittaa kirjallisen kysymyksensä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk) ja ilmastoasioista vastaavalle ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk).

...lue lisää

Eduskunta käsittelee tänään lähetekeskustelussa lakialoitetta luottotietolain ja ulosottokaaren muuttamisesta siten, että maksuhäiriömerkinnät poistettaisiin luottotietorekisteristä aina kun velka on suoritettu tai velan peruste on poistunut. Lakialoitteen on allekirjoittanut 136 kansanedustajaa kaikista eduskuntapuolueista.

Aloitteen puuhamiehenä toiminut Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski pitää tärkeänä, että lainsäädännössä löydetään ratkaisuja kasvavaan ongelmaan, joka koskee erityisesti syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. 25-34-vuotiaista miehistä jopa 16 prosentilla on maksuhäiriömerkintä.

...lue lisää