Tiedotteet

1 kommentti

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 7.9.2017
Julkaistavissa heti

Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) tukee pääkaupunkiseudun sanomanlehden jakajien lakkoa. Myllykoski vaatii valtion omistamaa Postia luopumaan varhaisjakelijoiden palkkoja rajusti leikkaavasta työehtoshoppailustaan. Jakajien palkkoja uhkaa 20–60 prosentin leikkaus, kun Postin uuteen tytäryhtiöön siirtämät varhaisjakelijat siirretään uuden työehtosopimuksen piiriin.

Varhaisjakelijoiden työ ei uuden yhtiön myötä muutu. Heidän siirtämisensä työehtosopimuksesta toiseen on työnantajan mielivaltaa ja tarkoitushakuista työehtoshoppailua, Myllykoski sanoo.

...lue lisää

1 kommentti

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 29.8.2017
Julkaistavissa heti

Kansanedustaja, liikennevaliokunnan jäsen Jari Myllykoski (vas.) pohtii, onko liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) toiminta raideliikenteen kilpailutusasiassa linjassa ministerin velvollisuuksien kanssa. Myllykoski pitää ristiriitaisena, että ministeri ajaa kilpailutushanketta siitä huolimatta, että konsulttiselvityksen mukaan uudistus olisi vaikutuksiltaan valtiolle 40 miljoonaa euroa negatiivinen. ...lue lisää

Hallitus on löytämässä oikean narun mistä pitää vetää alkoholilain kokonaisuudistuksessa. 2.8 uutisoitiin, että hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä on halua siirtää anniskelua ravintoloihin ja laskea ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveroa.

– Uudistus toisi alalle takaisin tuhansia työpaikkoja, joita on osittain menetetty EU-jäsenyyden aikana voimakkaasti kasvaneen alkoholin matkustajatuonnin vuoksi, sanoo Myllykoski.

Matkailu- ja ravintola-alan (MaRa) tilastojen mukaan alalta on menetetty n. 20 vuoden aikana 10 000 – 15 000 työpaikkaa. Tämä on ymmärrettävää, sillä vastaavana aikana ravintoloiden osuus kokonaismyynnistä on pudonnut kahdestakymmenestä kymmeneen prosenttiin. 

Alkoholiin liittyvistä työpaikoista tälläkin hetkellä kuusi kymmenestä on ravintoloissa. Uudistus ohjaisi kulutusta nykyistä enemmän ravintoloihin palveluiden pariin.

– Lisäisikö tämä alkoholin kulutusta, sitä en tiedä, mutta se mahdollistaisi kotona juomisen määrän vähenemisen kun tarjoiltavan alkoholin hinta olisi lähempänä hyllystä ostetun kanssa. Tuota palvelualojen työllistävää vaikutusta on sinällään vaikea ohittaa, eli rohkeutta hallitus.

– Uskokoon ken haluaa, mutta tämä voisi osaltaan muuttaa suomalaista alkoholikulttuuria. Voisimme ottaa askeleen haaveilemaamme eurooppalaiseen juomakulttuuriin, eikä vain askelta Viroon ja lastin kanssa takaisin.

2 kommenttia

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 12.6.2017
Julkaistavissa heti

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski pitää oikeana keskustan Juha Sipilän ja kokoomuksen Petteri Orpon päätöstä esittää eduskuntaryhmilleen, että edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle perussuomalaisten kanssa ei ole.

Samalla Myllykoski täsmentää Satakunnan Kansassa 11.6. antamaansa lausuntoa Jussi Halla-ahon valinnasta perussuomalaisten kansanedustajaksi. Myllykosken mielestä viimeinen niitti perussuomalaisten hallituskelpoisuuteen oli Halla-ahon ilmoitus, jonka mukaan hän ei irtisanoudu vanhoista tuomion tuoneista blogiteksteistään. ...lue lisää