Blogi

Eduskunta päättää tiistaina työttömyysturvan ns. aktiivimallista, joka leikkaa automaattisesti 4,65 prosenttia työttömyysetuudesta kaikilta työttömiltä, jotka eivät onnistu 65 päivän tarkastelujaksolla löytämään työtä tai pääsemään työllistymistä edistyvään palveluun. Hallituksen jo aiemmin heikentämää työttömyysturvaa siis alennetaan edelleen rangaistuksena siitä, että työtön ei onnistu löytämään työtä.

...lue lisää

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esitys kiirehtiä rautateiden henkilöliikenteen avaamista on kuin suoraan Jukka Kuoppamäen kappaleesta: ”Kiskot vievät etelään, entinen taakse jää, mitä on eessäpäin, sitä en vielä nää” – tai ministeri Berner ei halua kertoa, mitä siellä on.

Berner perustelee henkilöliikenteen kilpailuttamista EU:n neljännellä rautatiepaketilla, jonka eduskuntakin on hyväksynyt. Rautatiepaketti edellyttää raideliikenteen avaamista kilpailulle, ellei ole olemassa erityisiä perusteita hoitaa raideliikennettä jatkossakin suorahankintana.

Europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen ja Merja Kyllönen, joista jälkimmäinen toimi liikenneministerinä 2011–2014, ovat muistuttaneet, että EU ei automaattisesti edellytä raideliikenteen kilpailuttamista. Samaa on Ylen haastattelussa sanonut liikenneministeriön hallitusneuvos Elina Thorström. ...lue lisää