Blogi

Uusi eläinlaki -kirjan toimittajista vasemmalla Laura Uotila ja oikealla Veikka Lahtinen.

Eduskunnassa järjestettiin tänään keskustelutilaisuus eläinsuojelulain uudistuksesta. Mukana keskustelemassa olivat mm. Uusi eläinlaki -kirjan toimittajista Veikka Lahtinen ja Laura Uotila.

Totesin tilaisuuden avauspuheenvuorossa, että eläinsuojelulain uudistus on korkea aika toteuttaa. Nostin esiin koiraharrastajan näkökulmasta eläinten jalostukseen liittyvät kysymykset.

Lisäksi muistutin, että käynnissä oleva sote- ja maakuntauudistus koskee myös eläinlääkäripalveluita. On turvattava eläinlääkäripalveluiden saatavuus myös hyötyeläinten kohdalla haja-asutusalueilla.

Keskustelun videotallenteen voi katsoa Animalian Facebook-sivujen kautta:

Taitaa olla niin, että Porin, Rauman, Uudenkaupungin ja Turun toreilla on melko turha toivoa löytävänsä äitienpäiväksi tai lakkiaisjuhliin paikkakuntalaisten ammattikalastajien kalastamaa Selkämeren lähilohta tänäkään vuonna.

Kotimaisen merilohen pöytiin saaminen Selkämeren rannikolta edellyttää, että lohiasetuksessa hyväksytään merialueiden erilaisuus, eikä siksi säädetä samoja pyydysrajoituksia kaikkialle.

Maa- ja metsätalousministeriön esittämä lohiasetus yrittää tasapainotella ristiriitaisten intressien välillä. Luonnonlohikantoihin kohdistuva merialueen kalastus huolestuttaa Tornionjokilaaksossa, toisaalta Selkämeren ammattikalastus elää siitä. ...lue lisää

Oletko kuullut yhteismetsistä? Ei se mitään, ei ole kovin moni muukaan. Yhteismetsä on sellainen metsä, joka on muodostettu yhdistämällä yksityisten omistamia metsiä. Osakkaat päättävät metsänhoidosta, ja käytännön toimista huolehtii osakkaiden nimeämä toimikunta tai toimitsija. Yhteismetsissä harjoitetaan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää metsätaloutta. ...lue lisää

1 kommentti

Hallituksen esitys liikennekaareksi hyväksyttiin lopullisesti tänään. Vasemmistoliitto ja SDP esittivät, että takseja koskeva osuus jätettäisiin tässä vaiheessa lain ulkopuolelle, ja jatkettaisiin vielä valmistelua. Uudistus meni kuitenkin läpi hallituspuolueiden ja myös osan opposition tuella, vaikka taksiautoilijat ovat sitä äänekkäästi vastustaneet. ...lue lisää