Blogi

Rekisteröidyn puolueen valitessa puheenjohtajansa, me emme sille voi mitään. Se on osa demokratiaa. Perussuomalaisten asema hallituspuolueena on nyt Sipilän, Orpon ja tietysti uuden puheenjohtaja Halla-Ahon käsissä. Jatkossa perussuomalaisten asema on Suomen kansalaisten käsissä.

Kun totesin, että, että annetaan miehelle mahdollisuus näyttää kyvykkyytensä tai kyvyttömyytensä, niin kyvyttömyyden toteamiseen ei kauaa mennyt. Halla-ahon lausunto, että hän ei irtisanoudu vanhoista blogiteksteistään joissa hän kirjoitti "Afrikan sarven ihmissaastasta", tekee hänestä "rikoksen uusijan".

Halla-ahon lausunto on hyökkäys suomalaista oikeuskäytäntöä vastaan. Halla-aho on tuomittu blogikirjoituksistaan korkeimmassa oikeudessa sakkotuomioon uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tämän väheksyminen on niin periaatteellinen asia, ettei hallitus voi jatkaa tuossa koostumuksessa. Mutta kuten sanoin, se on toisissa käsissä, ei meidän.

Hallitus linjasi strategiaistunnossaan viime syksynä, että Suomessa siirrytään sähköiseen äänestykseen perinteisen äänestyksen rinnalla kaikissa vaaleissa.

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, joka valmistelee selvityksen nettiäänestyksen toteuttamisesta. Työryhmälle asetettiin myös parlamentaarinen seurantaryhmä.

Uskallan sanoa, että turhaa ruudin haaskaamista. Teknologia kehittyy ja usko aukottomaan tunnistautumiseen ja digitaalisuuden myötä tuleviin kustannussäästöihin on järkähtämätön. Kyllä minäkin niihin uskon, mutta en siihen, että mikään näistä turvaa yksittäisen ihmisen vaalisalaisuuden. ...lue lisää

Uusi eläinlaki -kirjan toimittajista vasemmalla Laura Uotila ja oikealla Veikka Lahtinen.

Eduskunnassa järjestettiin tänään keskustelutilaisuus eläinsuojelulain uudistuksesta. Mukana keskustelemassa olivat mm. Uusi eläinlaki -kirjan toimittajista Veikka Lahtinen ja Laura Uotila.

Totesin tilaisuuden avauspuheenvuorossa, että eläinsuojelulain uudistus on korkea aika toteuttaa. Nostin esiin koiraharrastajan näkökulmasta eläinten jalostukseen liittyvät kysymykset.

Lisäksi muistutin, että käynnissä oleva sote- ja maakuntauudistus koskee myös eläinlääkäripalveluita. On turvattava eläinlääkäripalveluiden saatavuus myös hyötyeläinten kohdalla haja-asutusalueilla.

Keskustelun videotallenteen voi katsoa Animalian Facebook-sivujen kautta:

Taitaa olla niin, että Porin, Rauman, Uudenkaupungin ja Turun toreilla on melko turha toivoa löytävänsä äitienpäiväksi tai lakkiaisjuhliin paikkakuntalaisten ammattikalastajien kalastamaa Selkämeren lähilohta tänäkään vuonna.

Kotimaisen merilohen pöytiin saaminen Selkämeren rannikolta edellyttää, että lohiasetuksessa hyväksytään merialueiden erilaisuus, eikä siksi säädetä samoja pyydysrajoituksia kaikkialle.

Maa- ja metsätalousministeriön esittämä lohiasetus yrittää tasapainotella ristiriitaisten intressien välillä. Luonnonlohikantoihin kohdistuva merialueen kalastus huolestuttaa Tornionjokilaaksossa, toisaalta Selkämeren ammattikalastus elää siitä. ...lue lisää